Trender hösten 2018

Hösten bjuder på ett mysigt, mustigt mode med härliga färger. Gult är den nya höstfärgen, gärna lite gråtonad, rutor i alla möjliga former -glencheck i svart/vitt är alltid klassiskt. Dressade kavajer i rutor gärna lite längre våga kombinera med byxa i ruta och klä dig i en hel kostym. Spana in kavaj och byxa från Freequent-  Lesinda-ja och den sköna byxan Nanni ankel. Koftor att mysa in i gärna lite längre, och stormönstrade blommor. Djurmönstrat i mustiga höstfärger både animal och snakemönster – hetaste printen i höst.  Spana efter dina favoritplagg i nya färger och mönster, det ska kanske inte vara mer svårt än så.

Höstmodet andas optimism och förväntan.  Det riktigt kokar av spänning entusiasm. Det ska sticka ut, blanda och ge. Romantiskt med färg och form, accessoarer, blommor, rutor, strikt, affärsmässigt. Enkla plagg som upprepas i mönster och färger. Det ska vara enkelt att klä sig, kvalitéer i både ulligt fluffigt, stramt brittiskt rustikt som för tankarna till landsbygden, jakt och hästar. Skirt fint och kvinnligt med både siden och satin. Blanda allt i en härlig mix.

Influenser från sporten fortsätter, revär på det mesta, kavajer, byxor klänningar osv. och gärna med en färgkombi som skär sig en smula, tex klassiks glencheck i svart/vit och revär i gult brunt och turkost.

Färgskalan är mustigt höstlik, varma färger där gult och grönt ingår, med mixade med en ton av grått blir färgerna mustiga för att passa många. Tobak blanda med marin, plommon blanda med gult, paisleymönstrat med en mix av massor av färger. Blanda rutor med mönster.

Plaggtyper: Här ser vi blusar i alla möjliga tryck och kvalitéer. Enkla modeller där kvalité och mönster gör plagget nytt och intressant. Byxorna klassiska modeller, leggings, det nya i höst är att nu finns favoritmodellen även i fina rutor. Smala ben som stoppas in i höga stövlar alá Brittiskt look.

En längre tunika funkar också till de tajta byxorna och blanda blanda! Rutor, blommor mönster osv. Våga använda din fantasi. Lugna ner allt med en fluffig lång kofta i en härlig höstfärg eller bara helt enkelt svart. Vi älskar att mysa i en ”hemstickad” tröja i fluffigt garn, gärna lätt oversize.

Jackor: Stora dunjackor gärna med päls. Fina ullkappor i fina tweedmönster passar som handen i handsken till hela höstens look. Toppeluvan är pricken över i och får en renässans i höst – enkel, toppig och bär till allt – kostymen, kappan, dunjackan i stan.